Üsküp & Ohrid Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL-ÜSKÜP

İstanbul Havalimanı dış hatlar gidiş terminali Türk Hava yolları kontuarı önünde uçuşumuzdan 3 saat önce 04:30’da bulunuyoruz. Bilet ve bagaj işlemlerimiz sonrasında Türk Havayolları’nın TK1003 sefer sayılı uçuş ile 07:25’te Üsküp’e uçuyoruz. Yerel saat ile 07:50’de Üsküp’e varışımıza istinaden bizleri bekleyen özel aracımız ile Üsküp şehir turumuza başlıyoruz. Gerçekleştireceğimiz şehir turumuzda; Üsküp Kalesi, Yahya Paşa Camii, Mustafa Paşa Camii, Kapan Han, Davut Paşa Hamamı görülecek yerler arasındadır. Şehri ikiye bölen Vardar Nehri üzerinde bulunan Taş Köprü ile turumuza devam edeceğiz. Makedonların en büyük kahraman olarak kabul ettikleri İskender Bey Heykeli’ni ziyaret etmek üzere Makedonya Meydanı’nı ziyaret edeceğiz. Rahibe Teresa Anı evi ve Üsküp’ün simgelerinden eski tren garı ile turumuzu sonlandırıyoruz. Turumuzun sonunda otelimize transfer oluyoruz ve serbest zaman. Hoşgeldiniz akşam yemeği ve gecelememiz Üsküp’teki otelimizde.



2 Gün: ÜSKÜP - KALKANDELEN - OHRİD

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Ohrid’e doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde Kalkandelen turumuzu gerçekleştireceğiz. Turumuzda, Tetova olarak da bilinen Kalkandelen’de bulunan Osmanlı mimarisine sahip birçok yapıyı göreceğiz. Kalkandelen turunun ardından UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Ohrid’e varışımıza istinaden Ohrid turumuza başlayacağız. Gerçekleştireceğimiz Ohrid turumuzda; Ayasofya Kilisesi, Roma döneminden kalma amfitiyatro, Osmanlı döneminden kalan Halveti Tekkesi, Safranbolu evlerini anımsatan eski yapılar ve Çına Meydanı göreceğimiz yerler arasındadır. Ardından Ohrid Gölü’nde bir tekne gezisi yapıyoruz. Turumuz sonrası otelimize yerleşiyoruz ve serbest zaman. Gecelememiz Ohrid’deki otelimizde. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak gerçekleştirilecek olan Makedon Gecesi Turu’na katılabilirler.

Makedon Gecesi Turu - Akşam yemekli I 45 EUR
Makedon müziği eşliğinde yöresel yemeklerin tadına varacağınız eğlence dolu bir gece sizleri bekliyor olacak.



3 Gün: OHRİD

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak gerçekleştirilecek olan Resne - Manastır (Bitola) - Aziz Naum Manastırı Turu’na katılabilirler. Turumuz sonrasında otelimize dönüyoruz. Gecelememiz Ohrid’teki otelimizde.

Resne - Manastır (Bitola) - Aziz Naum Manastırı Turu |60 EUR
Bu turumuzda Resne’ye hareket edip Niyazi Bey Sarayı’ını geziyoruz. Ardından Manastır’a hareket ediyoruz. Manastır’a (Bitola) varışımızla birlikte yapacağımız kent gezimiz sırasında; Türk Çarşısını, Bedesten’i, İshak Camiini, Yeni Camii’yi, Haydar Kadı Camii ve gezinin en duygusal anlarını yaşayacağınız Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadi’yi ve Atatürk Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Ardından Ljubanista Köyü’nden geçerek Aziz Naum Manastırı’na varıyoruz. 



4 Gün: OHRİD - ÜSKÜP - İSTANBUL

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında check-out işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz ve Üsküp’e doğru yola çıkıyoruz. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından gerçekleştirilecek olan Matka Kanyonu Turu’na katılabilirler. Turumuz sonrasında uçuş saatimize istinaden havaalanına transfer oluyoruz. Bilet ve bagaj işlemlerimiz sonrasında Türk Havayolları’nın TK1006 sefer sayılı uçuşu ile 20:15’te İstanbul’a uçuyoruz. Yerel saat ile 22:45’te İstanbul’a varışımıza istinaden turumuzun sonu.

Matka Kanyonu Turu | 25 EUR
Turumuzda büyüleyici Üsküp bölgesinde yer alan Matka Kanyonu’nun eşsiz manzarasına tanıklık edeceğiz. Dik kayaların arasından tarihi tapınakları, Orta çağ kiliselerini, tepelerin zirvesinde bulunan manastırları göreceğiz. İlk ziyaret noktamız Meryem Ana onuruna inşa edilen Matka Manastırı olacaktır. Sonrasında kayak yarışmaları ile ünlü olan Treska Nehri’nin kıyılarında yürüyerek, barajı geçecek ve Matka Gölü’ne varacağız. Matka Gölü’nde ufak bir tekneyle 8 km. uzunluğundaki kanyonu gezeceğiz.

 



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    KUZEY MAKEDONYA

    Resmî adıyla Kuzey Makedonya Cumhuriyeti  Balkanlar'da bir ülkedir. Kuzeyde Sırbistan ve Kosova, batıda Arnavutluk, güneyde Yunanistan, doğuda Bulgaristan ile komşudur. Makedonya, stratejik konumu sayesinde tarih boyunda farklı medeniyetlerin geçiş noktası olmuştur. Uzun Osmanlu hakimiyeti; sanattan sosyal yaşama, mutfaktan kozmopolit yaşama kadar ülkenin her alanında izlerini bırakmıştır. Başkent Üsküp; ülkenin ekonomik ve kültürel olarak da merkezi şehridir.

    Resmi dili; Makedonca, Arnavutça

    Para birimi; Makedon Denarı

    İklim; Karasal iklim

    Priz tipi; C/F tipi

     

    Üsküp

    Kuzey Makedonya'nın başkenti ve en büyük kentidir. Ülkenin politik, kültürel, ekonomik ve akademik merkezi olan kent, ortasından geçen Vardar nehri tarafından ikiye ayrılır. Kent en geç MÖ 4000'den beri bir yerleşim bölgesidir. Özellikle 2010’dan itibaren yapılan yapısal değişikliklerle şehre pek çok güzellik eklenmiştir. Vardar Nehri üzerine yeni köprüler inşa edilmiş, Makedonya Meydanı heykellerle süslenmiştir. Bu sebeple Üsküp heykeller şehri olarak da anılır. 1963 depreminde birçok bina yıkılınca, şehir yeniden inşa edilmiştir. “Eski” ve “yeni” ayrımı Vardar Nehri’nin iki ayrı kıyısında oldukça iyi fark edilmektedir. Yeni şehir, Vardar Nehri’nin diğer ucunda kalmaktadır. Şehirde Müslüman Türkler, Müslüman Arnavutlar ve Ortodoks Makedonlar yaşamaktadır.

     

    Ohrid

    Kuzey Makedonya'nın en büyük sekizinci kentidir. Ülkenin güneybatısında, Ohrid Gölü'nün kenarında, Arnavutluk sınırına gayet yakın bir konumda bulunmaktadır. İyi muhâfaza edilmiş eski kenti, Orta Çağ dönemine dayanan hisarları, yüksek sayıdaki kiliseleri, manastırları ve câmiîlerinin yanı sıra büyük, milyon yaşındaki gölü sadece Balkan ülkelerinden gelenleri değil, tüm Avrupa'dan ve Asya'nın bazı ülkelerinden gelen yabancıları kendine çekmektedir. UNESCO, 1979 yılında dünyanın en eski ve en derin göllerinden biri olan Ohrid Gölü'nü, bir sene sonra da Ohrid kentini UNESCO Dünya Mirasları listesine ekledi. Ayrıca Ohrid Gölü dünyanın en berrak suyuna sahip 4 gölünden biridir.
     

    EKSTRA TURLAR:

    TUR

    KİŞİ BAŞI ÜCRET

    Makedon Gecesi Turu - Akşam yemekli

    45 EUR

    Rezne - Manastır (Bitola) - Aziz Naum Manastırı Turu

    60 EUR

    Matka Kanyonu Turu

    25 EUR

    TOPLAM

    130 EUR

    • Ekstra turlar Türkiye’den satın alındığında 130 EUR olan 3 turdan oluşan ekstra tur paketi 105 EUR olacaktır. Bu özel yaklaşık % 20 olan ekstra tur indirimi Türkiye’den üçlü paket satın alındığı takdirde geçerli olup tur esnasında satın alınması halinde herhangi bir indirim uygulanmamaktadır. Üçlü paket dışında tek esktra tur veya iki ekstra turu Türkiye’den satın almak isteyen misafirler için de % 10 özel indirim yapılabilmektedir.

    İptal Şartları

    NOTLAR :

    • Tur Programımız belli bir katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur operasyon aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
    • Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acentemiz tarafından bildirilecektir.
    • Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.
    • Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 10 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz.
    • Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate hatalı hizmetlerinden,  Acente'nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler.
    • Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman ya da havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup, Gezi Merkezi’nin yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check in sitesi var ise, check in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir.
    • Gezi Merkezi; havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.
    • 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan -yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir. Otellerde sınırlı sayıda TWIN (2 ayrı yataklı) oda bulunmasından dolayı, TWIN oda talebinizi rezervasyondan önce kontrol ediniz.
    • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
    • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlar olup içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Müze, ören yeri girişlerini içermez. Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile gerçekleştirilir ve günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak turlar gerçekleşmeyebilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Gezi Merkezi sorumlu tutulamaz.
    • Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
    • Tur – Alan – Tur Lideri - Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail olarak yapılacaktır.
    • Pasaport resmi bir belge niteliğinde olup herhangi bir şekilde zedelenmiş, kirlenmiş, özellikle dikişte veya sayfalarında yırtık olması gibi sebeplerden dolayı pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.

     

    • Vize başvurusu için tur bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve konsolosluk tarafından istenilen evraklar gerekmektedir. Bu tur programı için TC vatandaşlarına vize uygulaması yoktur. Pasaport polisi yolcuyu ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. katılacak kişinin geçerli vizesi olsa dahi, yurt dışına çıkamaz ve pasaporta vize alım işlemi yapılamaz. Lütfen pasaport bilgi ve detaylarınızı kontrol ediniz.
    • Pasaport polisi Türkiye gümrüklerinden çıkış yapılırken, Türk Vatandaşlarından veya Yabancı uyruklu vatandaşlardan, veya geçerli vizesi olan pasaportu olsa dahi, tüm pasaport tipleri için, (Umuma Mahsus, Hususi Damgalı, Hizmet Damgalı, Diplomatik) seyahat tarihi itibariyle minimum 6 ay geçerlilik şartı aramaktadır. Bu sebeple 6 aydan az geçerliliği olan pasaportlara acentemiz tarafımızdan onay verilmemektedir. 6 aydan az geçerliliği olan pasaport sahiplerinin tura katılamamalarından dolayı Gezi Merkezi'nin yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur.
    • Programda dâhil olarak belirtilen turlara katılmayan misafirlerimiz herhangi bir ücret iadesi alamaz.
    • Ekstra turlar minimum 15 kişinin katılması halinde gerçekleştirilecektir. 15 kişi altında sayı olması durumunda fiyat artışı ile ekstra turlar yapılabilir.
    • Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan çocuklar için geçerlidir.
    • Şehir turu ilk gün rötar vs nedeniyle hava karanlığına denk gelirse farklı günlerde şehir turumuz gerçekleşibilir.
    https://ultraherseydahil.com/uskup-ohrid-turu

    Osmanağa Mah. Kırtasiyeci Sk. No:34/1 Kadıköy - İstanbul
    0216 414 59 59


    Bu çıktı 29.03.2024 18:32 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.